In Sloterdijk-centrum ontstaat een unieke en veelzijdige woonwijk

In rap tempo transformeert Sloterdijk van business district naar een veelzijdige wijk met woningen, innovatieve en creatieve bedrijven, horeca en andere voorzieningen. Het project Amsterdam VERTICAL bestaat uit 168 woningen verdeeld over 3 deelgebieden en is een van de pioniers in de vele ontwikkelingen in Sloterdijk-Centrum.

Sloterdijk-Centrum ligt midden in het Brettenlandschap, een groene zone die reikt tot in het centrum van de stad. VERTICAL is onderdeel van deze landschappelijke zone en verbindt de Bretten en het Westerpark. De twee torens in het plan zijn als Yin & Yang voor planten en dieren. Het groene woonlandschap zorgt voor een prettig leefklimaat, waar fijnstof en CO2 worden weggevangen, water wordt opgevangen, geluid wordt geabsorbeerd en hittestress wordt gereduceerd.

Het bijzondere ontwerp is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de vijf Nederlandse architectenbureaus NL Architects, Chris Collaris Architects, studio Donna van Milligen Bielke, Space Encounters en DS Landschapsarchitecten.

Landschapsarchitect Fred Booy: “De stad zien we als berglandschap, met Sloterdijk als rots. Deze staat in de Brettenzone, een groene zone tussen de Haarlemmerpoort en Halfweg. Door dit landschap als een kleed over de lagere gebouwen te trekken, over de gevels en de daken, ontstaat een verticaal landschap. Bestaande uit planten die van nature in de Bretten voorkomen. Dat biedt nestelgelegenheid en voedselaanbod voor vogels en insecten. Juist als gebouw kan het iets toevoegen aan de biodiversiteit. VERTICAL is een verbinder die de natuur naar de stad brengt”.

VERTICAL gaat verder dan alleen wonen. Er worden faciliteiten aangeboden die het leven gemakkelijker en interessanter gaan maken of waar je kunt ontstressen na een drukke werkdag. Met Shared Mobility, Shared Facilities en ruimte om je vrienden of nieuwe mensen te ontmoeten, zoals 2 logeerkamers, een gym en een ruimte om je verjaardag te vieren op de Shared Living.

Het project biedt bijzondere appartementen en eigentijdse maisonnettes. De diversiteit is groot. Vrijwel alle woningen hebben een unieke indeling en zijn beschikbaar in verschillende formaten. VERTICAL biedt woningen die uniek zijn voor Amsterdam. De prijzen van de woningen starten vanaf ca. € 459.000,- v.o.n. inclusief eeuwigdurend afgekochte erfpacht. De woonoppervlaktes variëren van ca. 65 tot ruim 200 m2. VERTICAL East, de hoge toren met 112 woningen, de Shared Living en de commerciële ruimte, is nu in de verkoop.

Ontdek meer op: www.amsterdamvertical.com

0 Shares