JCI Amsterdam & EW Facility Services organiseren Vondelpark Schoon!

Op vrijdag 10 juli 2020 vanaf 10.00 uur organiseert JCI Amsterdam samen met EW Facility Services en Stichting Hart voor het Vondelpark de actie Vondelpark Schoon! Zij slaan de handen ineen om de bijna 60 bankjes in het Vondelpark professioneel schoon te maken en te ontdoen van graffiti en andere viezigheden. Het jaarlijkse JCI Vondelpark Open kon dit jaar door de coronacrisis helaas niet doorgaan. Op deze manier kan JCI Amsterdam alsnog een steentje bijdragen aan de schoonmaak van het park in het hart van de stad. Wethouder en vice-voorzitter van stadsdeel Zuid, Rocco Piers zal om 10:15 uur de start van de actie inluiden.

Samen voor Vondelpark Schoon!

Op vrijdag ochtend 10 juli vanaf 10.00 uur zullen twee groepen schoonmakers de 59 bankjes in het Vondelpark professioneel reinigen. Via het netwerk van JCI Amsterdam werd een partner gevonden om samen de handschoen op te pakken: Professioneel schoonmaak bedrijf EW Facility Services. Hun schoonmakers draaien normaliter mee in kantoren, high traffic locaties en de hotellerie, maar vanwege de coronacrisis zijn hier nu handjes over. Een reden voor de medewerkers van het bedrijf om de handen elders uit de mouwen te steken en mee te helpen aan dit mooie initiatief. Zo zorgen we er samen voor dat het Vondelpark straks weer straalt.

JCI Vondelpark Open

Al meer dan 25 jaar organiseert JCI Amsterdam het JCI Vondelpark Open waarbij het Vondelpark wordt omgetoverd in een 18-hole golf parcours. De opbrengst gaat naar Stichting Hart voor het Vondelpark. Door de coronacrisis kon dit evenement op 5 juni 2020 helaas niet doorgaan. Om de stichting alsnog te helpen besloot de commissie van het JCI Vondelpark Open zich in te zetten voor het schoonmaken van de bankjes. Deze bankjes worden normaal onderhouden door middel van de opbrengst van het toernooi, waarbij de deelnemers aan het toernooi bovendien spelen om een (blijvend) naamplaatje op één van de bankjes. In de afgelopen 25 jaar werd door het toernooi ruim €250.000 opgehaald voor het onderhoud van het Vondelpark.

“Het Vondelpark is al vele prachtige banken rijker dankzij de bijdrages vanuit het jaarlijkse golftoernooi van JCI. Door corona dit jaar helaas geen toernooi. In plaats daarvan een grote schoonmaakbeurt voor de banken door JCI. Veel dank hiervoor namens stadsdeel Zuid en alle bezoekers van het park.” Rocco Piers, wethouder en vice-voorzitter van stadsdeel Zuid.

Stichting Hart van Vondelpark

In 1996 is de Stichting Vondelparkfonds opgericht om geld in te zamelen voor de verbetering van het Vondelpark. Deze stichting is in 2004 opgevolgd door de Stichting Hart voor het Vondelpark. De afgelopen jaren hebben zij veel nieuwe parkbanken geplaatst dankzij particulier initiatief. Ook is het Rosarium inmiddels voor het grootste deel opgeknapt door vrijwilligers, met medewerking van Parkbeheer. Tenslotte nam in 2016 de stichting het initiatief om een Vondelpark Informatie Punt (VIP) op te richten. De kiosk staat op een centrale plek in het park en is inmiddels de informatiedesk voor tienduizenden bezoekers en buurtbewoners. De stichting ondersteunt Gemeente Amsterdam in het onderhoud van het door Amsterdammers geliefde park.

Over JCI

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren we diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, positieve maatschappelijke verandering te realiseren. Wereldwijd hebben we meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.000 leden, verdeeld over zo’n honderd lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Amsterdam er eentje is. Wil jij ook bijdragen aan positieve verandering en leuke mensen leren kennen? Dan is er altijd een Kamer bij jou in de buurt! Kijk voor meer informatie op www.jci.nl of www.jciamsterdam.nl.

0 Shares