Kook als thuiskok een potje mee voor een buurtgenoot

Stichting Thuisgekookt roept tijdens #kookmeer, dat loopt tot en met 9 oktober, samen met partners zoveel mogelijk mensen op om zich aan te melden als thuiskok. Want door af en toe een portie meer te koken, kook je écht het verschil voor een buurtgenoot in een kwetsbare situatie.

Voor veel mensen is het lastig om iedere dag zelf te koken. Alleenstaande ouderen, mensen met een geestelijke- of lichamelijke beperking of mensen die spaarzaam moeten omgaan met hun energie: niet iedereen is in staat een verse, gezonde maaltijd op tafel te zetten. Door maaltijden te ontvangen van een hobbykok uit de buurt wordt hun wereld groter, gezonder én gezelliger. Want met af en toe een kletspraatje aan de deur als het eten wordt gebracht, worden ook gevoelens van eenzaamheid minder.

Een thuiskok is iemand die vrijwillig, tegen de kostprijs van de ingrediënten, een of twee keer per week een maaltijd kookt en langsbrengt bij een buurtgenoot die de hulp goed kan gebruiken. Als thuiskok bij Stichting Thuisgekookt kook je namelijk altijd voor iemand die op maximaal anderhalve kilometer afstand woont.

Ga voor meer informatie óf om je gelijk aan te melden naar thuisgekookt.nl/kookmeer of bel 085-0608768.

0 Shares