Letselschade door een ongeval: Van Dort geeft de strijd niet op

Stel, je bent op een zomerse dag samen met je vrienden aan het relaxen op een eilandje in de Vinkeveense plassen. Dat eilandje is eigendom van een vriendin. Op enig moment ren je achter een luchtbed aan dat in het water dreigt te waaien. Dan zakt je linkerbeen in een niet zichtbare kuil onder het gras. Je bovenlichaam duikt het water in, terwijl jouw linkerbeen blijft steken….

Dit overkwam Jaap de Vries (58) in juli 2016. Zelfstandig ondernemer in buitensportactiviteiten in combinatie met therapeutische coaching en begeleiding. Het beenletsel dat hij als gevolg van dit ongeval opliep, was bijzonder ernstig. Het herstel verloopt moeizaam en ondanks een knieprothese en langdurige revalidatie, blijven er forse beperkingen in de dagelijkse activiteiten van Jaap. De gevolgen zijn groot, ook voor zijn ondernemerschap, waarin hij financieel een behoorlijke veer moet laten.

De eigenaresse van het eiland had al samen met Jaap de mogelijkheden bekeken om via haar verzekeraar tot een schadevergoeding voor Jaap te komen. Echter de verzekeraar wilde niets vergoeden. Om die reden schakelt Jaap Van Dort Letselschade in, dat gespecialiseerd is in letselschadeclaims. Uit onderzoek bleek dat de beschoeiing van het eiland slecht was onderhouden.  Zo ontstonden de voor het blote oog onzichtbare diepe kuilen waarin Jaap was terechtgekomen. De eigenaresse wist daarvan.

De verzekeraar wijst echter iedere aansprakelijkheid, en daarmee de schadeclaim, af en zijn daar niet vanaf te brengen. Het ernstige letsel van Jaap en zijn belang bij een schadevergoeding is echter te groot om hier genoegen mee te nemen. Van Dort Letselschade besluit de zaak voor te leggen aan de rechter. De rechtbank wijst de aansprakelijkheid toe, maar de verzekeraar gaat daartegen in beroep. Echter ook in hoger beroep wordt Jaap in ’t gelijkgesteld.

Na een strijd en onzekerheid van bijna vier jaar weet Jaap eindelijk dat zijn schade alsnog en volledig vergoed gaat worden. Daartoe behoort niet alleen het inkomensverlies, smartengeld en vergoeding van andere kosten, maar ook vergoeding van de kosten van Van Dort Letselschade: betrokken, deskundig én dus gratis rechtshulp!

 Van Dort Letselschade treedt op voor slachtoffers van letselschade in de meest uiteenlopende zaken. In de zaak van meneer De Vries bleef Van Dort Letselschade, ondanks de opstelling van de verzekeraar, overtuigd van aansprakelijkheid van de eigenaresse. Van Dort geeft de strijd met de verzekeraar niet zomaar op.

Meer info: www.vandortletselschade.nl.

0 Shares