Lexus UX, experience amazing!

Het automerk Lexus staat bekend om zijn innovatieve bedrijfsvoering. Al jaren richtte het innovatieve karakter van het bedrijf zich op de techniek van de auto’s. Maar sinds kort wordt de innovatiekracht anders ingezet en gebruikt om het maken van een proefrit en de belevenis ervan totaal te veranderen.

Wie de nieuwe Lexus UX wil testen, krijgt nu de mogelijkheid aangeboden om de Urban Art Tour te rijden. Door middel van een app word je langs een kunstroute in Amsterdam Zuid geleid. De route voert vanaf de Lexus-dealer in Zuid-Oost naar de RAI en via de Ferdinand Bol en de Ceintuurbaan naar de Hemonylaan. Vanaf daar vervolgt de rit via de Nassaukade en Amsteldijk naar de Berlagebrug, gaat dan via de Apollolaan naar het Olympisch Stadion en via Ring weer terug naar de dealer.

Tijdens de rit maak je het Amsterdamse verkeer in alle facetten mee. Dat houdt in dat je lekker vlot kan doorrijden op de Ring A10, maar ook dat je jezelf en een onbekende auto door het drukke verkeer op onder meer de Ferdinand Bol en over de Ceintuurbaan mag wurmen. Op deze manier krijg je een goed beeld van hoe de auto zich gedraagt in het dagelijks gebruik.

Onderweg wordt veel informatie verstrekt over de kunstwerken waarlangs gereden wordt. Een van de hoogtepunten in de route is het werk van Hugo Kaagman aan de Hemonylaan. Hier bevindt zich een muurschildering over vrijwel de gehele lengte van de straat. De kleuren knallen van de muur en ook qua beeld is het geheel overdonderend. Zeker de moeite waard om even de wagen te parkeren en erlangs te lopen. Daarbij komen soms ook nog verrassende feiten naar boven. Zoals dat van beeldhouwer Hildo Krop, die pas op zijn tachtigste het beeld van architect Berlage maakte dat nu te zien op het Victorieplein voor de ingang van Wolkenkrabber.

Behalve wetenswaardigheden over kunstwerken, wordt tijdens de rit ook veel informatie verstrekt over de auto, waarin je achter het stuur zit; de Lexus UX. Met name de vele veiligheidssystemen worden toegelicht. Zo wordt uitgelegd hoe de Lexus hybride accu wordt opgeladen tijdens het remmen. Dit zorgt voor een ongeëvenaard laag brandstofverbruik. Ook valt tijdens de rit op hoe stil en soepel de wagen rijdt. Je voelt niet dat de auto schakelt en hoort geen verschil tussen elektrische of de verbrandingsmotor tijdens het rijden. De auto voldoet uitstekend in het drukke stadsverkeer en rijdt erg comfortabel en vlot op de snelweg.

Al met al een bijzondere ervaring die het innovatieve karakter van de Lexus extra onderstreept!

De Lexus UX is er al vanaf 44.495 euro of lease vanaf 499 euro per maand.

Ook benieuwd hoe de Lexus UX rijdt? Maak dan zelf een proefrit.

www.lexus-amsterdam.nl of schrijf direct in via www.lexus.nl/art190613_LexusUXArtTour190613_LexusUXArtTour

 

 

0 Shares