Modern Taiwanese Kung Fu is een complete work-out voor kinderen

Ter bevordering van de motoriek en zelfverdediging is modern Shaolin als sportieve training bij uitstek geschikt voor kinderen. Het is een leuke en afwisselende sport, waarin de groepsdynamiek voor toegankelijkheid en plezier zorgt. Met modern Shaolin kan een kind weerbaarder en assertiever worden.

De ultramoderne, uit vijf traditionele Kung Fu stijlen voortgekomen, Chung-I-Chuan is een Taiwanese, snelle en flitsende lineaire Kung Fu vuistvorm. Deze vechtkunst is eenvoudig en snel te leren. In enkele lessen maakt men kennis met de basisprincipes. Daar komt een uitgebalanceerde vorm uit voort, die zowel fysiologisch en cardiologisch verantwoord is; een complete work-out voor jeugdige deelnemers.

Door de lage standen die worden vergezeld door krachtige stoten, palmslagen en trappen, die lineair en snel worden uitgevoerd, is het een cardiologische en fysiologische work-out waarbij de zelfverdediging centraal staat. Door de voortdurende herhalingen worden de fysieke veranderingen van de zenuwbaan in het lichaam gerealiseerd, de zogenoemde muscle memory.

Wanneer de kinderen deze vorm en gevechtstoepassingen onder de knie hebben, kunnen zij tentamen/examen doen. Hierna kunnen zij aan hun technieken schaven en verbeteren, als zij doorgaan met Spiritual Butterfly Boxing. Dit is een van de vormen uit het dierlijke segment van de Kung Fu-discipline. Het is een zeventiende-eeuwse traditionele vorm, waar spanning en ontspanning met elkaar worden afgewisseld. Deze traditionele vorm, welke alleen nog in Taiwan bekend is, is een zeer dynamische en krachtige work-out die veelal gericht is op close-range gevechtsapplicaties.

De lessen worden gegeven op zaterdag- en zondagochtend in Sloten/Amsterdam. Hier is ruime gelegenheid om gratis te parkeren. Voor verdere informatie kunt u kijken op de website: www.kenkungfu.nl of contact opnemen via 020-6596914.

0 Shares