Van eenmanspraktijk naar een allround tandheelkundecentrum

Een familiebedrijf, zo kun je tandheelkundepraktijk TAND150, wel noemen. Robert, die in de jaren 80 van de vorige eeuw met de praktijk startte, heeft inmiddels twee dagen in de week namelijk dochter én tandarts Emma als collega naast zich. De volgende generatie dus.

“Mijn grote wens toen ik op mijn 25ste afstudeerde, was een praktijk in Amsterdam Zuid”, vertelt Robert. “Ik had destijds het ge- luk dat ik naast de ingang van het Vondelpark aan de Koningslaan 52 kon beginnen.” Een wens die niet alleen in vervulling ging, maar ook nog succesvol was. Want om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, verhuisde de praktijk al snel naar de Koninginneweg, waar meer behandelkamers konden worden gecreëerd. Maar daarmee groeide ook het aantal patiënten en dat leidde weer tot de komst van mondhygiënistes. “En in 2005 kwam Hiske Brands als tandarts bij mij werken.”

Ondertussen groeide er in zijn eigen gezin ook een ‘tandarts’ op. Het was de oudste, dochter Emma, die net als haar vader tandheelkunde ging studeren en zij legde daarmee gelijk de generatiekloof bloot. “Wat een verschil met de aanpak in de jaren 80. Behalve boren en vullen, krijgen ze ook onderwijs in de nieuwste technieken. Hoewel ik mezelf regelmatig bijschool – tenslotte zijn er door de jaren heen allerlei nieuwe technieken bijgekomen zoals bijvoorbeeld implantaten en digitale afdrukken – laat Emma me nog meer nieuwe inzichten uit de wetenschap zien”, ervaart Robert, die naar eigen zeggen vergeleken met huidige technieken destijds met basisapparatuur moest werken. “Tandheelkundestudenten van nu zijn bevoorrecht. Er is zo’n enorm tekort aan tandartspersoneel, dat ze moeiteloos aan de slag kunnen als assistent. Emma heeft daardoor bij verschillende praktijken kunnen kennismaken met het vak. Nu werkt ze twee dagen in de week bij ons in de praktijk. En met haar komst, heeft ze gelijk iets nieuws geïntroduceerd: op woensdag en donderdag opent de praktijk al om half acht in de ochtend en sluit pas om half negen in de avond, zodat patiënten nog makkelijke een afspraak kunnen plannen.” En als hij ziet hoe serieus en vrolijk ze met haar patiënten omgaat, dan heeft ze haar roeping wel gevonden.

0 Shares