Rondom Rouw, driedaags evenement over verlies, herdenken en veerkracht

Het Troostcafé organiseert 1, 2 en 3 november in samenwerking met De Thomas Rondom Rouw, een driedaags evenement over verlies, herdenken en veerkracht. Een divers programma voor iedereen die leeft met een verlies, of dit nu het verlies van een dierbare, je gezondheid of thuisland is.

De driedaagse opent woensdag 1 november met het thema Verlies en om 15:45 uur een gedachtenwandeling over begraafplaats Buitenveldert. De deelnemers staan stil bij de veranderingen die verlies in ieders leven teweegbrengt. Vanaf 18:00 uur is er een maaltijd waar bezoekers in gesprek kunnen komen met elkaar. Hier is ruimte voor het delen van ervaringen. De eerste dag wordt afgesloten met een optreden van het muziekgezelschap Giardino Musicale met organist Harmen Trimp. Het ‘verhaal’ wordt verzorgd door schrijver Marieke Poelmann, die haar ouders verloor bij de vliegtuigramp in Tripoli. Evert Jan de Wijer interviewt haar over haar ervaring van het verlies en omgaan met rouw.

Het thema Herdenken staat de tweede dag centraal met een lichtjesavond. In een ruimte vol licht, harpmuziek en zang wordt een intieme sfeer gecreëerd om dierbaren te eren. Op deze lichtjesavond – een variant op het wereldwijd gevierde Allerzielen – kunnen bezoekers tussen 18:30 en 21:30 uur binnenlopen. Harpiste Heleen Bartels speelt vanaf 19:30 uur. Bezoekers kunnen de naam van een overleden dierbare laten voordragen en een kaarsje branden.

De driedaagse wordt vrijdag 3 november afgesloten met het thema Veerkracht. Vanaf 20:00 uur is er een optreden van flamenco-zangeres Luna Zegers. Luna is de enige niet-Spaanse die de opleiding Flamencozang afrondde aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona. Zij verloor haar ouders en zus, waarna ze als jonge vrouw alleen achterbleef. Ze deelt haar verhaal en de veerkracht die ze vond in de Spaanse flamencozang. Een inspirerende avond over veerkracht na verlies, met borrel en ontmoeting na afloop van het concert.

Alle activiteiten vinden plaats in De Thomas aan de Prinses Irenestraat 36. Elk programma-onderdeel is afzonderlijk te bezoeken. Kijk op www.troostcafe.nl/rondomrouw voor meer informatie, aanmelden en tickets.

Voor de lichtjesavond op 2 november is aanmelden niet nodig.

FOTO: Flamenco-zangeres Luna Zegers.

0 Shares