Ruby, al ruim een halve eeuw een culinair genot

Winkelcentrum Gelderlandplein staat erom bekend dat je er uitstekend kunt eten, van ontbijt tot diner is er een uitgebreide keuzemogelijkheid. Een van de uitstekende adressen is al jaren restaurant Ruby, dat al ruim een halve eeuw – 52 jaar om precies te zijn – op het winkelcentrum te vinden is.

Ruby is opgericht door de grootvader en ouders van Irene Tan. Tegenwoordig runt zij samen met haar broer Danny en haar moeder Jenny het restaurant. Oorspronkelijk zijn zij begonnen als een van de vele Chinese restaurants in Amsterdam. In de loop van de jaren is het restaurant verplaatst en steeds gemoderniseerd, tot het zijn huidige status bereikte. Wie nu bij Ruby naar binnen gaat, komt in een zeer uitnodigende zaak met een moderne en warme uitstraling.

“Wij krijgen klanten die komen met hun kinderen, en die zelf als kind hier al kwamen met hún ouders”, vertelt Irene. “Wij vinden het echt heel fijn om zo’n lange en goede band te hebben met onze klanten. Een van de redenen voor mensen om zo lang te blijven komen, is de persoonlijke aandacht die wij geven. De andere reden is uiteraard het eten. We proberen hier te koken, zoals we zelf willen eten. Omdat onze familie een achtergrond heeft in China en Indonesië vind je deze invloeden terug in onze gerechten.”

“Naast deze invloeden tref je bij ons op de kaart ook gerechten aan met een Maleisische invloed. Heel breed eigenlijk” vertelt zij verder. “Het gebeurt regelmatig dat we proberen om een gerecht te maken, dat oma vroeger maakte. Maar zoals dat gaat in de keuken van oma’s, is er geen geschreven recept. We beginnen met een aantal ingrediënten en gaan proeven, verder proberen en weer proeven. Vaak vragen we dan ook aan onze neven en nichten of zij nog weten wat er in het recept zat. Uiteindelijk beland het op de kaart als we er helemaal tevreden over zijn”.

Bij Ruby kun je gevarieerde schotels bestellen, maar ook diverse kleine gerechten zodat je kunt delen en meerdere gerechten kunt proeven. Verder houdt men hier rekening met heel veel dieetwensen, zodat onder andere vegetariërs en vegans ook smakelijk kunnen eten.

Meer informatie en het menu kunt u bekijken op www.restaurantruby.nl

0 Shares