Stichting de Boshalte start crowdfunding voor rolstoeltoegankelijk eco-toilet in entreegebied Amsterdamse Bos

In minder dan dertig dagen tijd is 5.000 euro nodig voor een rolstoeltoegankelijk eco-toilet bij De Boshalte.  Daarmee kan iedereen onbezorgd de Boshalte bezoeken en meedoen aan activiteiten.

Sinds februari heeft Stichting de Boshalte een winterpaviljoen op het achterterras staan. Daar worden allerlei activiteiten georganiseerd, gratis toegankelijk voor iedereen en je kunt bij slechter (winter)weer ook binnen zitten met je koffie en taartje. Er ontbreekt nog een belangrijk onderdeel om alle gasten en bezoekers een zorgeloos bezoek te gunnen: een rolstoeltoegankelijk en milieuvriendelijk toilet. Een deel van de financiering is al rond, dankzij  steun vanuit het stadsdeel Amsterdam Zuid/ Buitenveldert en een aantal vaste gasten die hebben voorgefinancieerd. Om het laatste deel rond te krijgen wordt gebruik gemaakt van crowdfunding.

Huiskamer voor iedereen

Zes jaar geleden besloot Stefanie Caton haar baan op te zeggen in de Geestelijke Gezondheidszorg en de fietsverhuur en kiosk over te nemen aan de ingang van het Amsterdamse Bos. Ze toverde de kiosk om tot De Boshalte, waar je naast fietsen huren ook kan lunchen met een tosti, huisgemaakte taart en een barista-koffie. Bij de Boshalte komt iedereen; politici, toeristen, senioren, jonge gezinnen, statushouders, mensen met afstand tot de maatschappij, acteurs en er is ruimte in het team voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wat de Boshalte uniek maakt is dat je er naartoe kan voor een luisterend oor en er extra aandacht is voor wie dat nodig heeft. Het maatschappelijk belang van De Boshalte wordt steeds groter, daarom heeft de Boshalte sinds 2018 ook een Stichting. Vanuit de Stichting worden verschillende activiteiten georganiseerd met het doel om mensen samen te brengen en iedereen mee te laten doen in de maatschappij. Door het paviljoen voelt De Boshalte nu als een huiskamer waar iedereen het hele jaar terecht kan. “We zijn blij met het Paviljoen, dat zo mooi aansluit op de kiosk. Hierdoor kunnen we er het hele jaar zijn voor onze gasten en is er meer mogelijkheid tot het organiseren van verschillende activiteiten” aldus Stefanie Caton.

Crowdfunding voor toilet

Nu het paviljoen er is, blijkt de noodzaak voor een toilet nog groter. De crowdfunding is goed gestart op het Grote Boshaltefeest afgelopen 1 maart. Doneren kan nog tot en met 29 maart. De crowdfunding is te vinden op www.voorjebuurt.nl/deboshalte

 

0 Shares